Naast de Roemeense toptrainster Larisa Van Leemputte-Apostol zijn er nog 2 nieuwe trainsters bij Corpus Sanum gestart. Ze zullen beide aan de slag gaan bij de Tumblingploeg en tijdens de weekdagen Lies Haeverans vervangen die verder studeert in Leuven.

Op maandagavond zal Loth Lettany samen met headcoach Erik Van Nueten de trainingen leiden. Loth was zelf een talentrijke AGD-turnster die overstapte als trainster naar Tumbling. Zij heeft als trainster meer dan 10 jaar ervaring en was actief in een turnclub te Duffel. Wegens verhuis naar de omgeving van Herentals kwam ze bij Corpus Sanum terecht. Als gediplomeerde trainster volgde Loth tal van bijscholingen en kadervorming.
 
Met Laila Verlooy keert er een oud ex-gymnaste van Corpus Sanum naar haar "roots" terug. Laila is niet alleen gediplomeerd trainster, maar ook jurylid categorie 2. Ze deed in haar actieve turncarrière aan Acro en stapte later als trainster over naar Tumbling. Laila was de voorbije 10 jaar aan de slag bij de Turnclub van Geel en zal dat het volgend seizoen blijven combineren.
 
Uiteraard zal Lies Haeverans tijdens het weekend de jonge talenten blijven opleiden. Op vrijdag en zaterdag zal Corpus Sanum blijven samenwerken met Altis om samen te trainen in Hulshout. Daar kunnen ze beschikken over een volledige Tumblingbaan en nog andere faciliteiten, die in Herentals niet ter beschikking zijn.
 
Tijdens de laatste week van augustus kunnen de gymnasten van de Trampolineploeg een stage doen in de Turnzaal Vossenberg. Ze doen dat ter voorbereiding van het Internationaal Toernooi Loulé-Cup in Portugal. Deze wedstrijd heeft plaats tijdens de eerste week van september. Corpus Sanum neemt deel met 8 gymnasten aan Trampoline en Dubbelmini.
 
 
Foto 1:   Loth Lettany
Foto 2:   Laila Verlooy